Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Undulaten Siv flög över hela stan

Undulaten Siv flög över hela stan, från Olskroken till Amerikahuset, hem till Jessica. Nu har ägarna bestämt sig för att den får stanna kvar där. - Det var nog meant to be.

När Jessica Byström steg upp i sitt hem i Masthugget i går morse så visste hon inte att hon redan samma dag skulle bli undulatägare. Sedan tre dygn tillbaka hade nämligen den blott 10 månader gamla undulaten Siv rymt hemifrån sina ägare i Olskroken och tagit sig hela vägen över Göteborg till Masthugget och Amerikahuset. När Siv sedan fick se Jessica sitta på balkongen med sitt morgonkaffe så flög han fram och satte sig på hennes finger.

- Jag förstår inte hur han tagit sig hit. Jag bor högt upp och han är jätteung. Det finns inte heller något grönt här utan det är liksom en parkering nedanför.

Jessica tog i vilket fall in fågeln och gjorde en polisanmälan varpå polisen frågade om hon kunde behålla fågeln så länge. Efter att Jessica berättat om sin besökare via Facebook dröjde det dock inte länge innan ägarna hörde av sig. De kom och hämtade Siv redan samma dag, men eftersom de letat efter en ny ägare till fågeln frågade de Jessica om hon ville behålla Siv. Det ville hon.

Varför tror du Siv sökte sig just till dig?

- Jag vet inte. Jag hade en undulat som hette Jocke när jag var liten och som blev tio år. Jag vet inte om det kan ha påverkat på något sätt. Det var nog meant to be.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.