Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

TV: Marken svajade ända ut i skärgården

Onsdagskvällens jordskalv uppfattades lite olika beroende på var man befann sig. På Vrångö, inte långt från skalvets epicentrum, svajade marken till.

GP är på plats på Vrångö under torsdagen och kommer att lämna uppdateringar efter hand.

Den amerikanske turisten Steve Silvis från Milwaukee var på besök hos en släkting på Vrångö när skalvet ägde rum. Han satt på Skärgårdens Café vid färjeläget och en liten konsert hade precis tagit slut. Då hände det.

– Det kändes som att åka med en färja som börjar backa. Vi i sällskapet tittade på varandra och reste oss upp för att gå och kolla ut mot vattnet, för att se om det drogs tillbaka. Men ingenting syntes. It was good fun!

Men alla tyckte inte att skalvet var skojigt. Clea Källsbäck och Elin Björk var ute och lekte när marken började skaka.

– Helt plötsligt började det darra i marken. Alla i parken började skrika och sprang hem, det var hemskt. De började gråta. När vi kom hem så var det full panik. Der var svårt att veta vad det var men vi förstod ganska snabbt att det var ett skalv. Då lugnade vi ner oss ganska fort, men många började gråta. Det är ju inte så vanligt att sånt här händer, så det rätt häftigt om man tänker efter.

Sommargästen Iren Kinding hade precis gått och lagt sig när hon märkte av de kraftiga vibrationerna.

– Det kändes ju, det gjorde det. Huset och sängarna skakade. Det kändes ungefär som när en båt har svårt att lägga till, ett väldigt skramlande. Jag och min man har varit med om mindre skalv i Italien tidigare så vi förstod vad som var på gång.

Här kan du läsa hur andra uppfattade skalvet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.