TV 4 stämmer Göteborgskrog

ANNONS
|

För några veckor sedan berättade GP att restaurangen Stars’n'bars på Järntorget har förlorat sitt serveringstillstånd. Krogen har dock överklagat och i väntan på dom tillåts de servera alkohol.

Nu är krogen i blåsväder igen.

TV4 stämmer Stars’n'bars som tillsammans med fyra andra krogar i Sverige har sänt tv-sport utan att inneha giltigt avtal med tv-bolaget. I Stars'n'bars fall rör det sig om obetalda avgifter på runt 22 000 kronor.

De aktuella sändningarna skedde under fotbolls-VM 2010. TV4 ägde tv-rättigheterna till turneringen och för att få lov att visa matcherna krävdes att restaurangen hade ett tillägsavtal.

- De hade inte tecknat något avtal med oss och i efterhand har de vägrat att betala tv-avgifterna till oss. Därför tar vi nu till rättsliga åtgärder, berättar Märta Rydbeck, distributionschef på TV4-gruppen

ANNONS

Skälet till att Stars’n'bars förlorade sitt serveringstillstånd tidigare i år var att krogen visat allvarliga brister vid Skatteverkets utredning. Bolaget som driver restaurangen har trots flera uppmaningar om att betala skatter och avgifter inte gjort det.

Dessutom visar utredningen att kassasystemet har raderats eller ändrats i efterhand. Restaurangen har tidigare också fått anmärkningar från miljöförvaltningen när det gäller hantering av livsmedel.

ANNONS