Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två snarlika rån skedde under natten i Göteborg. Ingen är gripen. Bild: TT

Två snarlika rån i Göteborg

I natt skedde två rån i Göteborg, ett i centrala delar av staden och ett på Hisingen. I båda fallen har offren under knivhot blivit av med mobiltelefonerna vid bankomater.

Både vid elva-tiden på kvällen och vid tre-tiden på natten till torsdag skedde två snarlika rån vid bankomater i Göteborg. 

Det första ska ha skett vid en bankomat vid Eketrägatan på Hisingen där flera personer ska ha hotat en person som tog ut pengar samt rånat denne. Rånarna ska ha fått med sig personens mobiltelefon och plånbok.

– De hotar personen genom att säga de har kniv, men de visar aldrig kniven, säger Christer Fuxborg Polisens presstalesman.

Fyra timmar senare sker ett liknande rån i centrala Göteborg. Även här blir en person rånad i samband med en bankomat och blir bestulen på mobiltelefon.

– Det är fyra personer som har rånat en kille. De hotade honom med kniv och tvingade honom till en närliggande bankomat. Vid bankomaten ber de honom ta ut pengar till dem under hot men visar aldrig kniven, säger Christer Fuxborg.

"Vi tittar på om det är samma personer som utfört rånen"

Polisen arbetar för att hitta gärningsmännen till de båda rånen, men arbetet försvåras av att båda de rånade personerna blivit bestulna på sina mobiltelefoner.

– De har ingen möjlighet att kontakta omvärlden då de har tappat sina mobiltelefoner. Därför tar det lång tid att få tag på polisen, och vi hamnar på efterkälken rejält, säger Christer Fuxborg.

Just nu vet inte polisen om det är samma gärningspersoner vid de två råntillfällena. Men möjligheten utesluts ej, även om de två rånen utspelats sig i två olika stadsdelar och med fyra timmars mellanrum.

– Vi tittar på om det är samma personer som utfört rånen. Det är ju två väldigt snarlika händelser, säger Christer Fuxborg.

Polisen ska nu ta en titt på de övervakningsfilmer som spelas in vid bankomaterna för att försöka få svar på vilka gärningsmännen är.

Ingen av gärningsmännen har gripits.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.