Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Arkiv och Googlemaps

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Två slungades ur bil vid olycka i Göteborg

Två personer slungades ur en bil vid en olycka i Göteborg natten till lördag. – Enligt de uppgifterna vi har fått har det varit fem personer i bilen, varav fyra har förts till sjukhus, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Larmet om en singelolycka på Lundbyleden i Göteborg kom vid fyratiden på midsommardagen. Enligt Jenny Widén vid Göteborgspolisen ska en bil ha fått sladd i det våta väglaget.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är en personbil som fått sladd så det är inrapporterat som en singelolycka, säger hon.

När polisen kom till platsen möttes de av två allvarligt skadade personer som slungats ut ur bilen när den fått sladd och ytterligare två lindrigt skadade personer. Även den kraschade bilen fanns på platsen – men föraren hade smitit. Varför kan man i nuläget bara spekulera i.

– Ibland kan det säkert vara pågrund av chock, men det kan också vara att man inte vill träffa polisen, inte har körkort eller är påverkade. Men i detta fallet vågar jag inte svara på vilket det är. Men de fyra är förda till sjukhus, säger Jenny Widén.

Alla fyra lämnade platsen i ambulans. De två som var lindrigt skadade, uppges vara i chocktillstånd.

Fick sladd

Exakt hur olyckan gick till är okänt, men på något sätt ska bilen ha fått sladd.

– De fick spärra av vägen i båda riktningar där ett tag. I övrigt finns inga detaljer om hur olyckan gick till, säger Jenny Widén och fortsätter:

– Det står att de har slungats ut ut bilen, men som sagt exakt hur det gått till vågar jag inte svara på.

Just nu spanar polisen efter föraren, somm alltså smet från platsen.

– Bilen var kvar på platsen, men föraren försvann från platsen till fots. Det blir en anmälan om olovligt avvikande från trafikolycksplats. Bilen var kvar och blev bärgad, säger Jenny Widén.

På väg mot centrum

Bilen ska ha färdats i södergående riktning på väg från Hisingen mot centrum. Vägen stängdes av vid Brunnsbomotet i båda riktningar efter olyckan.

– Det blir en utredning. En utredning av själva trafikolyckan. De personerna som var med i bilen kommer förhöras och föraren i bilen är eftersökt, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

På Sahlgrenska universitetssjukhus bekräftar man att man tagit emot de två som slungades ut ur bilen.

– En man i 20-årsåldern och och en kvinna i 20-årsåldern. Läget för de båda är allvarligt men stabilt, uppger Sahlgrenskas pressjour.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.