Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Körfälten norrut stängdes av efter olyckan i Nol. Det är fortsatt halt på vägarna.

Två skadade i singelolycka på E45

En singelolycka inträffade på E45 vid Nolmotet i riktning norrut tidigt på söndagseftermiddagen.

Räddningstjänsten larmades 13.08. Två personer har körts till sjukhus med ambulans med oklara skador. Båda körfältet norrut är avstängda och röjningsarbete pågår. Trafiken leds om på mindre vägar förbi olycksplatsen.

Strax efter halv fyra kunde trafiken rulla som vanligt.

Ytterligare en singelolycka inträffade på E45 vid Myruvan mellan Lilla Edet och Trollhättan vid tretiden på eftermiddagen. Föraren hade kört in ett räcke men klarade sig med lindriga skador. Ett körfält stängdes av under röjningsarbetet. Tjugo minuter senare körde en förare in i en lyktstolpe i Åmål.

Strax innan klockan fyra på söndagseftermiddagen var flera bilar inblandade i en trafilolycka på länsväg 160 vid Strandnorum i Stenungsund. Det är oklart om någon skadades i samband med händelsen.

Även om det inte varit lika mycket halkolyckor som under lördagen, så gäller fortfarande att ta det lugnt i trafiken och hålla avstånd.

- Det är vinterväglag och fortfarande halt på en del platser, säger Daniel Gustafsson på Trafikverket.

- Ett par bilar har snurrat runt vid Röde orm på bron. Där är det väldigt halt, men vi är på väg dit med saltbil, säger Daniel Gustafsson vid lunchtid.

På söndagsmorgonen fördes två personer till sjukhus efter att två trafikolyckor inträffat i centrala Göteborg. På båda platser ska det ha varit väldigt halt. Skadeläget är oklart.

Strax innan tio kom ännu ett larm om en trafikolycka.

LÄS MER: 40 halkolyckor under lördagens trafikkaos

I samband med det fick Trafikverket in larm om ytterligare en singelolycka i Göteborg, denna gång vid Röde orm. Räddningstjänsten var vid 08.20 kvar på platsen i väntan på polis, och konstaterade att det är halt på platsen även där. En person har förts till sjukhus efter olyckan.

Vid 09.45 kom ett larm om ännu en singelolycka, en personbil in i ett räcke vid Olskroksmotet.

Trafikverket har också tvingats stänga ett körfält i Gnistängstunneln ett par omgångar på grund av nedfallande is. Detta ska nu vara åtgärdat.

TEXTEN UPPDATERAS

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.