Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Två rån i Göteborg på söndagsmorgonen

Två rån har anmälts på söndagsmorgonen – i Vasastaden har en man rånats på sin mobiltelefon och vid Krokslätts Torg blev rånoffret av med sina hörlurar.

Vid strax efter klockan sju på söndagsmorgonen kontaktade en man i 30-årsåldern polisen och berättade att han blivit rånad på sin mobiltelefon i Vasastaden i centrala Göteborg. En okänd man ska ha kommit fram till offret, pratat och sedan plötsligt slagit till honom och tagit hans mobiltelefon. Gärningsmannen sprang sedan i riktning mot Nordstan. Ingen är i skrivande stund gripen för det rånet.

Följde efter rånaren

Runt 40 minuter senare tar en annan man, i 25-årsåldern kontakt med polisen och förklarar att han blivit utsatt för ett rån vid Krokslätts Torg i Mölndal. En för offret okänd gärningsman i 35-årsåldern ska ha kommit fram och hotat att slå honom. Gärningsmannen fick med sig de hörlurar som offret bar men misslyckades med sina försök att också stjäla hans telefon.

Offret följde dock efter rånaren och kunde peka ut honom när polisen kom till platsen. Gärningsmannen har då de stulna hörlurarna på sig och grips, misstänkt för rån.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.