Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Två personer togs av polisen efter vild biljakt

Föraren vägrade stanna - många polisfordon följde i hög hastighet. Jakten gick sen från Gamlestan i Göteborg söderut.

- Det börjar med att patrullen på plats meddelar att de vill följa efter ett fordon. Men föraren ville inte stanna. Under jaktens gång hinner det hänga på ett par fordon från oss, säger Staffan Sellberg, vakthavande befäl vid polisen Region Väst. 

Det hela började vid Gamlestan i Göteborg. 21:36 tas beslut om att följa efter bilen. Sellberg kan inte säga exakt vad som fick poliserna på plats att ta det beslutet. Men brottsmisstankarna som riktas mot de två personer som satt i bilen pekar på att fordonet antagligen uppträtt på ett vis som väckt patrullen uppmärksamhet.

- Två är omhändertagna med till station för provtagning. Så det handlar om misstanke om antingen ratfylla eller drograttfylla, säger Staffan Sellberg.

Beslut om spikmatta

- Det togs beslut om att använda en sådan. Av någon anledning gjordes det inte. Jag kan i nuläget inte svara på varför. Antingen fick vi tillslut föraren att stanna självmant eller så har man boxat in bilen och påtvingat ett stopp, säger Sellberg.

Exakt var jakten tog slut vet man inte men det ska ha varit i höjd med Fjärås/Åsa motet på E6. Polisen bedömmer att jakten pågick i runt 20 minuter.

Det finns inga uppgifter om personskador.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.