Två personer i vattnet efter båtolycka i skärgården

Två personer ramlade under söndagseftermiddagen i vattnet efter en båtolycka vid Hjärtholmen i Göteborgs södra skärgård. Räddningstjänsten och sjöräddningen har larmats till platsen.
– De två personerna har omhändertagits av ambulanspersonal, säger Johan Eklund vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS
|

Vid halv två på söndagen inkom ett larm om en båtolycka vid Hjärtholmen i Göteborgs södra skärgård.

– Det är en båt som är ganska nära land som har kantrat. Vi är på väg dit tillsammans med sjöräddningen, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt larmet har två personer ramlat i vattnet till följd av händelsen, och räddningspersonal från såväl räddningstjänsten och sjöräddningen åkte till platsen.

– Vi har åkt dit från både land och från vatten. Sedan har vi även larmat våra dykare som extra säkerhet, säger Mats Gränsmark.

Personerna uppe ur vattnet

Strax efter klockan 14 meddelade räddningstjänsten att personerna tagits upp hur vattnet.

ANNONS

– De två personerna har omhändertagits av ambulanspersonal, säger larm- och ledningsoperatör Johan Eklund.

– De drabbade är välmående, säger Helen Wickberg på SOS Alarm.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS