Två personer gripna efter villainbrott

Polisen larmades till en villa i Säve om ett pågående inbrott strax innan fem på lördagsmorgonen. Just när polisen anländer kör två personer från platsen men jakten får ett abrupt slut när de kolliderar med en polisbil.

ANNONS
|

Polisen larmas tidigt på lördagsmorgonen till en villa i Säve med informationen om att två personer skulle befinna sig i garaget. Polisen hann precis anlända till platsen när de såg två personer ge sig av i en bil.

– Vi får så pass bra uppgifter att vi åker fram och ser då att de personerna som försöker avvika från platsen stämmer in på de personerna som man ska ha sett i garaget, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen.

Försökte fly i stulen bil

De två personerna hann dock inte långt innan det tog stopp och de kolliderade in i en polisbil.

– Det blev ett kort förföljande på bara några hundra meter. Det är väl en smärre sammanstötning. I stort sett i nivå med lite repor. Men vi ser då att det befinner sig två individer i bilen och det visar sig också att bilen stulits under natten och dessutom är den falskskyltad, säger Morten Gunneng.

ANNONS

Personerna i bilen är två män i 25-årsåldern och de är nu gripna misstänkta för grov stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel och märkesförfalskning.

– De två individerna är synnerligen flitiga i sitt hantverk och rätt väldokumenterade hos polisen båda två för liknande händelser.

Polisen har tagit bilen i beslag och ska nu undersöka vad som kan ha stulits från villan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS