Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två män hamnade i vattnet i kanalen vi Brunnsparken under ett slagsmål i centrala Göteborg natten till lördagen. Bild: TT och GP
Två män hamnade i vattnet i kanalen vi Brunnsparken under ett slagsmål i centrala Göteborg natten till lördagen. Bild: TT och GP

Två män i kanalen efter slagsmål – en förd till Sahlgrenska i natt

Natten mot lördagen föll två män i kanalen vid Brunnsparken efter ett våldsamt slagsmål. En fördes medvetslös till Sahlgrenska och hans tillstånd befaras vara illa.

Det var vid 01.15 som en polisbil stannades av vinkande vittnen i Brunnsparken där två män hade hamnat i slagsmål med varandra och båda ramlat i kanalen.

När polisen kom fram till kanalen hade den ene av männen, en man i 45-årsåldern, lyckats ta sig upp och flytt från platsen medan den andre låg kvar i vattnet. En av poliserna hoppade i kanalen för att rädda den medvetslöse mannen som hade sjunkit till botten.

Mannen, som är i 20-årsåldern, fördes därefter till Sahlgrenska och hans tillstånd befarades vara illa.

– Just nu rubricerar vi händelsen som försök till dråp, sa Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl hos polisen, tidigare under lördagen.

Efter vittnesuppgifter har polisen under natten lyckats hämta den misstänkte mannen till förhör.

– Enligt uppgifter hade han blöta kläder på sig när vi hämtade honom. Jag kan i nuläget inte svara på om han är anhållen men ärendet leds av en åklagare, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen tidigare.

Strax innan niotiden lämnade Sahlgrenska sjukhuset uppgifter om brottsoffrets tillstånd.

– Tillståndet är i nuläget livshotande, sa Karin Lerjestedt Walka, vid Sahlgrenska sjukhusets pressjour.

Vid elvatiden meddelade man från polisens håll att den misstänkte mannen har anhållits av åklagare efter förhör och är i nuläget misstänkt för dråpförsök.

Vid 20.30 på lördagskvällen var tillståndet för den skadade fortsatt livshotande.

– Vi räknar med att det kommer förbli så under kvällen och natten, säger Karin Lerjestedt Walka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.