Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två män åtalas för gruppvåldtäkt i Göteborg

Två 18-åriga män har åtalats under måndagen för en grov gruppvåldtäkt. Männen ska ha utnyttjat en kvinna då hon var berusad och alltså i en särskilt utsatt situation, enligt åtalet. Båda de åtalade nekar till brott.

Det var den 27 maj i år som de två 18-åriga männen misstänks ha våldtagit en kvinna i stadsdelen Hjällbo i Göteborg. Under måndagen åtalades männen, båda misstänkta för grov våldtäkt. Båda männen nekar

Hittade DNA

Männen ska ha utnyttjat kvinnan då hon var berusad, enligt åklagaren. Polis har hittat DNA på den våldtagna kvinnan som styrker att åtminstone en av de två misstänkta haft samlag med kvinnan. 

Åklagare Bengt-Olof Berggren bekräftar att han lämnat in stämningsansökan men att det är en annan åklagare som har hand om fallet och där med kan ge mer ingående detaljer om det inträffade. 
– Det enda jag kan säga är att jag lämnat in ansökan, Per-Erik Rinsell är den som kan uttala sig vidare men han är inte anträffbar idag, säger Berggren.

Blodiga kläder

Enligt åtalet finns även filmklipp och ljudklipp från tiden kring händelsen som ger en antydan om männens motiv och inställning, detta är en del av åklagarsidans bevisning. Kvinnan ska också ha ådragit sig skador som tyder på att hon blivit våldtagen, och blod tillhörande kvinnan fanns på hennes kläder.

Att den misstänkta våldtäkten rubriceras som grov beror, bland annat, på att kvinnan varit i en särskilt utsatt situation. Detta då hon ska ha varit kraftigt berusad vid tillfället, enligt åklagaren.

De bägge männen förnekar brott, enligt stämningsansökan. GP har prata med deras advokater som inte utvecklar deras inställning till brottet de misstänks för. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.