Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Två gripna i kyrka: "Togs på bar gärning"

En kvinna vaknade av att en ruta krossades – samtidigt gick larmet i en intilliggande kyrka. När polisen kom fram fanns flera personer på platsen.
– De togs på bar gärning, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

En halvtimme före midnatt mot lördagen gick larmet i Nylöse kyrka i Gamlestaden. Samtidigt vaknade en kvinna i området av att en ruta krossades.

– Hon såg minst en person inne i kyrkan och hörde röster därinne, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen region väst.

Det var också tänt i ett församlingsrum – vilket det normalt inte är nattetid. När polisen kom dit hittades flera personer på platsen.

– Patrullen fick syn på två personer som de jagade i lokalen. En av dem greps och strax därefter greps även den andre. Eventuellt har en tredje gärningsman försvunnit från platsen, säger Thomas Fuxborg.

De två gripna, båda män i 25-årsåldern, har ännu inte kunnat höras av polisen.

– De var påverkade och inte i hörbart skick. De kommer att delges misstanke när de sovit ruset av sig, säger Thomas Fuxborg.

De båda männen misstänks för inbrott. De lyckades varken undvika larmanordning, kameror eller polisen. Inte heller verkar gärningsmännen ha fått med sig något byte.

– De togs på bar gärning och har fastnat på kamerabilder, säger Thomas Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.