Maskerade gäng i stort slagsmål på Avenyn

Ett 20-tal maskerade personer började slåss på Avenyn under onsdagseftermiddagen. Polis larmades till platsen, men då var våldsamheterna över.
– Sannolikt så har de träffats och slagits väldigt snabbt, och försvunnit åt varsitt håll, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS
|

Strax innan 14.30 fick polisen ett larm om misshandel i Göteborg. Runt 20 maskerade personer slogs vid Avenyn. De sprang sedan därifrån. Polisen är nu på plats för att kontrollera händelsen.

– Det är fotboll ikväll, och det ligger väl i farans riktning att det sannolikt handlar om det, säger Hans-Jörgen Ostler.

Vittnet om storslagsmålet: ”Såg ut att bryta näsan”

Händelseförloppet ska ha börjat med att ett antal personer dykt upp och närmat sig en annan grupp, som satt vid en uteservering. De ska då ha ställt sig upp, efter rop och skrik, varpå de båda gängen gått rakt emot varandra. Sen började de sparkas och slåss.

ANNONS

– Det kändes lite sjukt att se det där. En såg ut att bryta näsan, det rann ganska kraftigt med blod, berättar ett vittne för GP.

– Men ingen slog eller sparkade någon som låg ner. Det höll på i en eller två minuter, sen såg man att polisen kom och då sprang de åt olika håll.

Extrautbildad polis på plats

Med anledning av kvällens derby hade polisen redan innan larmet så kallade SPT-patruller på plats i centrala Göteborg. De begav sig till platsen efter att ha fått uppgifter om att ett slagsmål utbrutit.

– Det är extrautbildad polis, och deras uppgift är att arbeta i folkmassor, säger Hans-Jörgen Ostler.

Enligt polisen finns det i nuläget inga uppgifter om vare sig skador, målsägande, eller misstänkta personer.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS