Två föll i vattnet - allvarligt skadade

ANNONS
|

De två personerna, en kvinna och en man, blev kraftigt nerkylda i vattnet och plockades upp av räddningstjänsten. Dykare sökte även efter eventuellt fler som hade trillat i.

Larmet kom till räddningstjänsten klockan 04.54.

Kvinnan och mannen fördes i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset och vårdas på intensiven. De har inte livshotande skador.

- Tillståndet är allvarligt men stabilt för de två, uppger Margareta Bjerkman, sjukhusets presstalesman.

Tillståndet var oförändrat vid kvart i fyra.

Sjukhuset vill inte uppge om de två personerna är vid medvetandet.

Omständigheterna kring olyckan är oklara men enligt räddningtjänsten ska de två ha trillat i vattnet från en båt där det var fest.

ANNONS

Olyckan skedde vid Klippan, i höjd med restaurang Sjömagasinet. Räddningstjänsten från Frölunda samt dykare från Gårda station skickades till platsen. Polisen kallades till platsen men någon polisanmälan gjordes inte.

Peter Engström är larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Göteborg. Han förklarar att en människa klarar inte många minuter i så kallt vatten som det är nu.

- Om du inte har varma kläder på dig tar det inte mer än tre fyra minuter förrän musklerna stelnar. Du drunknar eftersom du inte kan röra dig. Har du däremot varma kläder på dig skapas isolerande lager mellan klädesplaggen och vattnet som kommer mellan plaggen. Då klarar du dig kanske tio - tjugo minuter, förklarar han.

ANNONS