Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Två färjor i krock vid Lindholmen

Två färjor stötte samman vid Lindholmspiren under fredagsförmiddagen. Inga personskador är rapporterade men smällen ska ha orsakat plåtskador. Enligt flera vittnet har dessutom flera av Älv-Snabbens fönsterrutor krossats.

Det var strax efter klockan elva på fredagen som två färjor som körs av Styrsöbolaget stötte samman av okänd anledning.

– Det har varit en sammanstötning vid Lindholmspiren mellan två båtar, säger Carl Hansson, störningskoordinator vid Västtrafik.

Smällen ska ha orsakat plåtskador, men enligt Västtrafik har inga personskador rapporterats.

Ett vittne ombord beskriver dock hur alla glasrutor på ena sidan av Älv-Snabben 3 krossades.

– Plötsligt small det till och jag trodde på riktigt att det var en bomb eller att någon sköt mot båten, säger Daniel Karlsson som befann sig ombord.

"Hon blödde från halsen"

Han kastade sig instinktivt mot mitten av båten och märkte att det låg glas över hela golvet.

– Det låg överallt och folk var i chock. Det fanns några små barn som skrek och en äldre tant hade glassplitter över sina kläder och blödde från nacken och halsen, säger Daniel Karlsson och fortsätter:

– Det var definitivt en allvarlig incident, det var tur att inte någon blev allvarligt skadad.

Enligt Alice Roman Dadisho på Västtrafiks pressjour behövde ingen av passagerarna uppsöka sjukhus och någon ambulans larmades aldrig till platsen.

Ytterligare ett vittne som befann sig på land beskriver det dock som "en kraftig smäll" när Älv-Snabben 3 och Älv-Vira stötte samman.

Västtrafiks störningsjour hade vid lunchtid inga rapporter om krossade fönsterrutor, men på flera bilder och video från platsen ser man hur flera fönsterrutor har gått sönder.

Enligt Anna Göransson, polisens presstalesperson, är ärendet överlämnat till sjöpolisen som ska höra inblandade om vad som har hänt.

Trafiken påverkades på så sätt att en färja ställdes in, men färjetrafiken kunde sedan gå över vattnet som vanligt igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.