Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tvååring fick bokhylla över sig på Coop

Billy-bokhyllan i barnhörnan var inte fastskruvad i väggen.

Linda Lutfi känner paniken komma tillbaka så fort hon tänker på olyckan. Hon håller fortfarande järnkoll på sin tvååring och vågar inte slappna av.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Läkaren på akuten sa att han fått en kraftig smäll mot huvudet. Han sover dåligt och skriker om nätterna. Vi ska observera honom noga, om han blir sämre måste vi åka in direkt, säger Linda Lutfi.

Det var i lördags kväll som hon befann sig på Coop Forum i Bäckebol för att handla tillsammans med sin sambo och barnen.

Tvååriga Yosef och fyraåriga storasystern Lara satte sig i lekhörnan där de började måla. Linda var bara någon minut därifrån när hon hörde skriken.

– Vi rusade dit. Det gjorde personal och flera andra som var i närheten också. När jag kom fram såg jag hur en nästan två meter hög bokhylla landat på barnen. Lara hade klarat sig med skrapsår på ryggen, men Yosef fick hyllan i huvudet, säger Linda Lutfi.

Enligt Tommy Fougner, stormarknadschef på Coop Forum i Bäckebol, var bokhyllan inte fastskruvad i väggen.

– Vår barnhörna ska vara en kul och trygg plats för barnen. En sådan här miss ska inte få hända, det finns inte ord för hur bedrövad jag är, säger han.

Direkt efter olyckan plockades samtliga tre bokhyllor bort från lekhörnan. Bara ett litet bord och fyra pallar står kvar på platsen.

Tommy Fougner berättar att Coop har för avsikt att ersätta familjen på lämpligt sätt. Kanske genom att göra något som är roligt för barnen.

– Det är det minsta vi kan göra, säger han.

2009 välte en högtalare över en tvåårig flicka på Åby travbana. Hon fick svåra hjärnskador. Sedan dess har hon slutat växa, hon kan inte gå, kan inte prata och ser dåligt.

Linda Lutfi är lättad över att sonen tycks ha klarat sig förhållandevis bra.

– Vi hade tur. Det hade kunnat sluta så mycket värre. Samtidigt tycker jag att det är viktigt att berätta vad vi varit med om så att andra butiker får sig en tankeställare. Det får bara inte hända, säger hon.

Händelsen har polisanmälts.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.