Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tusentals blev strömlösa i Göteborg

Ett omfattande strömavbrott rådde i Göteborg under tisdagen. Som mest var över 11 000 hushåll utan el.

Elen slutade fungera i nordöstra Göteborg klockan 10:54 på tisdagsförmiddagen. Göteborgs energi jobbade initialt i blindo för att lösa problemet.

– Jag har inte fått nån rapport om vad det beror på, sa Cecilia Erdalen, pressansvarig på Göteborg Energi för GP.

"Hela Angereds centrum strömlöst"

Strömavbrottet drabbade hushåll i Gunnilse, Angered, Bergum, Hammarkullen, Rannebergen, Västra Bergsjön, Linnarhult, Vättlefjäll, Lövgärdet, Agnesberg och Hjällbo, enligt Göteborgs energi.

– Vi har fått samtal från området, men vi åker inte ut på något i nuläget, meddelade larm- och ledningsoperatören vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt en tipsare berördes kommersen i området.

– Hela Angereds centrum blev strömlöst nu precis, berättade tipsaren för GP.

Vid klockan 12 hade stora delar av elavbrottet åtgärdats. Problemet var emellertid inte helt löst.

– Just nu är 1 890 kunder strömlösa. Många har alltså fått tillbaka strömmen. Vi försöker koppla om strömmen och förbi felet. Då får kunderna tillbaka strömmen successivt, sa Cecilia Erdalen, pressansvarig på Göteborg Energi för GP.

Kabelfel orsakade problem

Göteborgs Energi hade vid lunchtid lyckats ringa in vad problemet beror på. Det rörde sig om ett kabelfel i en av nätstationerna.

– Nätstationerna är knutpunkter för elledningarna, man kan säga att det är som elstationer. Det är ett kabelfel i en av dessa som orsakar felet, meddelade Erdalen och fortsatte:

– Vi försöker koppla förbi felet. Det har vi lyckats med till merparten av kunderna, men vi jobbar på att se till att alla får strömmen åter. Nu drabbas framför allt kunder i Angered, förtydligade pressansvarig på Göteborgs Energi.

Klockan 13 på tisdagseftermiddagen var strömmen tillbaka i samtliga hushåll.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.