Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Tufft hinderlopp i Kviberg

Lera. lianer och iskallt bad. Under söndagen arrangerades Toughest family, ett hinderlopp för hela familjen.

– Jag är stolt över mig själv, säger Rebecka Ålander, 18.

Det är första gången hinderloppet Toughest family arrangerades i Göteborg. Den två kilometer långa banan i Kviberg hade tjugo hinder som bland annat bestod av lianer, höbalar och romerska ringar. Det fanns även ett vattenhinder.

– Jag var nog den enda i klassen som hoppade i vattnet. Det var jättekallt! säger Rebecka Ålander, 18. Hon läser barn och fritid på Lärlingsgymnasiet och sprang tillsammans med lärare och flera av sina skolkamrater.

Hur gick det?
– Vi kom sist! Men det känns väldigt bra. Det var roligt men jobbigt. Jag är stolt över mig själv. 

Sammanlagt deltog nästan 700 löpare under söndagens lopp. Trots solsken och uppehåll var det många som frös då termometern stod på omkring elva grader. Efter loppet fick alla barn en aluminiumfilt att värma sig med.

En av löparna var Sixten Büchert, nio och ett halvt år, från Borås, som var där tillsammans med sin familj. Han tog sig igenom hela banan men blev väldigt lerig och nedkyld.

– Det var kallt men roligt. Lerhögen var svårast. Ringarna var också svåra, sa han med skakande tänder innan hela familjen försvann bort till bilen för att värma sig. 

Loppet riktar sig till barn och ungdomar i åldern sju till tretton år som springer tillsammans med en eller flera vuxna. Enligt arrangörerna är skaderisken att jämföra med en lekplats.

– Det har gått jättebra, vädret avgör ju jättemycket. När barn springer är det alltid roligt när solen skiner, säger Emilia Andersson, projektledare. 

Det första Toughest familly-loppet anordnades i Malmö i maj i år. 
– Det blev jätteuppskattat så därför bestämde vi att arrangera även här i Göteborg, säger Emilia Andersson.

Under lördagen arrangerades även loppet Toughest, som riktar sig till vuxna löpare. 
– Men med målsmans tillåtelse får även yngre springa. Vi hade bland annat en elvaåring som sprang med de vuxna. Sammanlagt kom över 4000 personer. Trots regnet var det jättebra stämning, säger Emilia Andersson.

På plats under söndagen fanns även tvillingarna Valentina och Regina Pernholm, 13. De deltog inte i årets lopp, men provade hindren på egen hand och klarade att klättra högst upp i både vuxen- och barnlianerna.

– Jag tänker anmäla mig nästa år, det verkar roligt, säger Regina.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.