Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tredje vattenläckan i Högsbo sedan i går

Boende i stora delar av Högsbo i Göteborg saknar just nu vatten. Läckan är den tredje i området inom loppet av lite mer än ett ett dygn.
– En ledning av grävts av under ett pågående bygge på Sjupundsgatan, och vi räknar med att de boende, utom möjligtvis de allra närmaste snart får tillbaka sitt vatten, säger Sven Särnbratt, driftledare vid kretslopp och vatten hos Göteborgs stad.

Under torsdagen inträffade två akuta vattenläckor området runt framför allt Växelmyntsgatan i Högsbo. Läckan i en så kallad huvudmatarledning gjorde att hundratals hushåll stod utan vatten under stora delar av torsdagen.

LÄS MER: Akut vattenläcka i Högsbo

När läckan lagades upptäcktes ytterligare en läcka längs samma ledning, vilket gjorde att vattens först var tillbaka helt och hållet sent på torsdagskvällen. Under fredagsmorgonen har det inträffat ännu en vattenläcka. Boenden i flera områden i Högsbo saknar därför just nu vatten.

– Det pågår ett bygge på Sjupundsgatan och i samband med det har vår ledning grävts av. Det här har legat helt utanför vår kontroll, säger driftsledaren Sven Särnbratt.

Till skillnad från under torsdagen räknar han med att vattnet inom kort ska komma tillbaka.

– Till skillnad från igår så är det inte en huvudmatarledning som läcker. Vi har personal som är på väg ut nu för att stänga av den här ledningen och när det är gjort kommer vattnet att komma tillbaka till i stort sett alla, det är möjligtvis de som bor allra närmast den här läckan som fortsatt kan bli utan vatten, säger Sven Särnbratt.

Vid 9-tiden var prognosen att vattnet skulle vara tillbaka hos de flesta hushåll inom en timme.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.