Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under torsdagskvällen blev flera ungdomar rånade inne på Liseberg.  Bild: Olof Ohlsson
Under torsdagskvällen blev flera ungdomar rånade inne på Liseberg. Bild: Olof Ohlsson

Tre rån inne på Liseberg

Minst tre ungdomar ska ha rånats på Liseberg under torsdagskvällen. När polisen utredde rånet av en 13-årig pojke kom två 16-åringar fram och berättade att även de var drabbade.
– De ska ha blivit rånade på samma tillvägagångssätt, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Första larmet kom in till polisen vid halv åtta på torsdagskvällen.

Strax innan det ska flera personer ha dragit in pojken i ett hörn i närheten av en attraktion och hotat honom att lämna ifrån sig sin mobiltelefon, åkpass och något smycke.

Polis kallades till platsen och sökte efter gärningsmännen.

– Tre misstänkta påträffades inne på nöjesfältet och förhördes på plats. De fick sedan lämna Liseberg, inga gripanden ska ha gjorts, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Ska ha rånats på sina åkpass

När polisen var på Liseberg för att utreda rånet på 13-åringen kom två 16-åriga killar fram till polisen och berättade att de också blivit rånade.

– De ska ha blivit rånade på samma tillvägagångssätt. De ska ha blivit av med sina åkpass. Det är oklart om det är samma gärningsmän, säger Ulla Brehm.

Brottsrubriceringen är rån.

– Jättetrist att det finns ungdomar som beter sig på det här sättet. Vi försöker göra vad vi kan för att inte sånt här ska hända. Vi har full bemanning med vakter, och polis på plats i parken. Men det är mycket folk i parken, vi har 30 000 besökare ikväll, säger Fredrik Löfgren jourhavande parkchef.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.