Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre personer hämtades till förhör efter misshandel på Gothia cup

Tre personer hämtades in till förhör efter storbråket i samband med en Gothia cup-match.
Bråket skedde på fredagen och de tre pojkarna hämtades av polis på en skola på söndagsmorgonen. Samtliga är misstänkta för misshandel.

På fredagen bröt ett stort slagsmål ut i samband med en Gothia cup-match på Slottskogssvallen. Situationen urartade efter att en match mellan ett amerikanskt och ett franskt lag avslutats med straffläggning.

På söndagen meddelade polisen att tre personer, pojkar under 18 år, hämtats in till förhör.

– De tillhör ett och samma lag, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen.

Det var på fredagen som ett större bråk utbröt efter en straffläggning i Gothia cup. Nu har tre pojkar i det ena laget tagits in på förhör av polisen, misstänkta för misshandel. Bild: DANIEL STILLER
Det var på fredagen som ett större bråk utbröt efter en straffläggning i Gothia cup. Nu har tre pojkar i det ena laget tagits in på förhör av polisen, misstänkta för misshandel. Bild: DANIEL STILLER

Släpps efter förhör – fortsatt misstänkta

De tre pojkarna hämtades av polis på söndagsmorgonen på den skola där de har bott under cupen och förhördes under dagen, misstänkta för misshandel. Senare på söndagen kan polisen meddela att de tre pojkarna inte är frihetsberövade längre, enligt beslut från åklagare, men är fortsatt misstänkta för misshandeln.

När polisen kom till platsen på fredagen hade spelarna lämnat platsen. Polisen har samarbetat med Gothia cup för att kunna identifiera de misstänkta genom bland annat deltagarlistor.

– Sen har vi främst filmmaterial, säger Anna Göransson.

Totalt finns det åtta målsäganden i målet. Alla de åtta personerna tillhör det andra laget.

Hur påverkar det utredningen att de är utländska medborgare som troligen ska lämna Sverige snart?

– Jag vet inte hur det påverkar. De ska förhöras med försvarare och tolk i dag, säger Anna Göransson.

Laget avstängt

Sedan tidigare har Gothia cup meddelat att det laget som var drivande i slagsmålet nu är permanent avstängda från cupen.

– Från Gothia cups sida är den klubben inte längre välkommen tillbaka i Gothia cup. I övrigt hanteras det fotbollsmässigt genom att rapportera det till fotbollsförbundet, där laget kan räkna med avstängning på nationell och regional nivå, sa Gothia cups kommunikationschef Malin Fahlén.

LÄS OCKSÅ: Stort slagsmål på Slottsskogsvallen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.