Övervakningskameran sparade bilder som kan användas i bevisföringen mot männen.
Övervakningskameran sparade bilder som kan användas i bevisföringen mot männen. Bild: Audun Braastad

Tre inbrottstjuvar gripna tack vare kameralarm

Tre män greps vid lunchtid med skåpbilen fullt av stöldgods. De visste inte att fastighetsägaren hade följt hela inbrottet i realtid via sin övervakningskamera.

ANNONS
LocationUddevalla||

Vid 11-tiden på fredagen fick en fastighetsägare ett larm om att någon bröt sig in i ett skjul på gården. Genom övervakningskameran kunde personen se tre män lasta in saker i en skåpbil.

Fastighetsägaren larmade polisen och gav tydliga signalement på bilen och personerna. Strax därefter kunde skåpbilen stannas vid väg 44. De tre personerna greps på plats och de stulna sakerna togs i beslag.

LÄS OCKSÅ: Polisens teori till dödliga knivattacken i Kortedala

Skåpbilen är registrerad utomlands och förekom sedan tidigare i polisens register. Inbrottstjuvarna har troligen rekat på andra platser innan de slog till mot fastigheten utanför Uddevalla.

ANNONS

– Det händer inte så ofta att man griper inbrottstjuvar, men det är skönt när vi lyckas, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS