Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre häktade för försök till utpressning

Under två månaders tid ska tre unga män från Backa ha försökt utpressa en person. Nu har de häktats av Göteborgs tingsrätt.

Männen anhölls i sin frånvaro i tisdags, och greps under onsdagen. Två av männen är bröder, 19 och 23 år gamla. Enligt kammaråklagare Per Håkan Larsson ska de tillsammans med en 19-årig man ha försökt att utpressa en person under november och december i år.

Åklagaren vill inte berätta någonting om offrets ålder, eller om den som utsatts är man eller kvinna.

- Det är ett offer som utsatts för en serie händelser, säger Per Håkan Larsson.

Häktningsförhandlingarna mot de tre männen hölls under fredagseftermiddagen. Alla tre häktades misstänkta för försök till utpressning.

De tre männen är sedan tidigare kända av polisen. 23-åringen anses tillhöra Backagänget och dömdes 2005 till åtta månaders ungdomsvård för rån, misshandel, olaga hot stöld, försök till utpressning och övergrepp i rättsak vid tre tillfällen.

Två år senare dömdes han återigen till ungdomsvård för försök till utpressning vid ett okänt antal tillfällen.

Mot 23-åringen pågår en omfattande utredning där han misstänks för ett antal grova bedrägerier. Enligt polisen handlar det om att andra personers identiteter har kapats och använts för att teckna lån. Beloppen som anses kunna knytas till 23-åringen ligger kring 2,5 miljoner kronor.

Hans yngre bror, 19-åringen, är tidigare dömd för bland annat olaga hot, narkotikabrott och övergrepp i rättssak. För ett år sedan dömdes han för grov misshandel.

Den andra 19-åringen är bland annat dömd för stöld och narkotikabrott.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.