Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre gängkriminella häktade för grovt vapenbrott

Tre personer häktades i lördags misstänkta för grovt vapenbrott i Göteborg. Personerna beskrivs av polisen som ”tongivande” i ett av de kriminella nätverken i Biskopsgården.
– Bevisläget är gott, säger Jerry Sörensen, utredare på gruppen för grovt organiserad brottslighet i region Väst, till GP.

Efter att en polis sköts till döds i Biskopsgården i början på juli har polisen arbetat med hög aktivitet och hög närvaro i området. I fredags iakttog polisen tre personer med koppling till ett av de kriminella nätverken i området som var i färd med att gömma ett pistolliknande föremål, skriver polisen på sin hemsida.

Föremålet visade sig vid närmare inspektion vara en skarpladdad pistol.

– Bakgrunden är att områdespolis är ute och bedriver trygghetsskapande verksamhet. Det är mycket poliser på plats och iakttar de här personerna och på så sätt lyckas man identifiera ett vapen. Det är där vi är nu ungefär, säger Jerry Sörensen, utredare på gruppen för grovt organiserad brottslighet i region Väst.

Kan bli fler häktningar

Samtliga sitter nu häktade för grovt vapenbrott och Jerry Sörensen bedömer bevisläget som gott då iakttagelserna kommit från poliser i området. Därför har man också kunnat häkta personerna.

Och fler häktningar är inte uteslutet.

– Vi är i början av arbetet och det kan alltid dyka upp fler personer, det kan inte uteslutas, säger Jerry Sörensen.

Vad händer framåt?

– Vi fortsätter utredningen och håller givetvis förhör. Det är också mycket sammanställning av information, säger Jerry Sörensen.

Polisområdeschef Jörgen Thorén lovordar polisens arbete i samband med häktningen, i ett pressmeddelande

– Det känns bra att både kunna plocka ytterligare ett vapen från gatan och samtidigt gripa tre tongivande personer i ett av de kriminella nätverken. Det här får förhoppningsvis en avkylande effekt i konflikten mellan de olika nätverken, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.