Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre bilar i krock vid Tingstadstunneln

Det är stora störningar i trafiken genom Tingstadstunneln från Hisingen efter en olycka vid 15.15-tiden på lördagen. Det har bildats långa köer till följd av olyckan. – Det är mycket köbildningar på Lundbyleden, säger Claes Hedberg på Trafikledningscentralen Väst.

Olyckan beskrivs som en sidokollision mellan tre bilar. Den inträffade mellan Brunnsbomotet och Tingstadstunneln, i riktning mot fastlandet. Räddningstjänsten var vid 15.30-tiden framme med räddningsfordon på olycksplatsen, där framkomligheten för tillfället är mycket nedsatt.

– Det har varit ett kortare stopp i trafiken men vi har precis kunnat flytta in bilarna till vägkanten. Man börjar släppa på trafiken, säger Claes Hedberg på Trafikledningscentralen.

Påverkar det trafiken på E6?

– Nej, olyckan har skett där man väljer väg ner i tunneln så det är främst trafiken på Lundbyleden som påverkas, säger Hedberg.

En ambulans var snabbt framme på olycksplatsen dit ytterligare en ambulans hade larmats. Enligt SOS Alarm ska dock ingen person behövt följa med till sjukhus. 

Texten uppdateras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.