Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hissen vid Hammarkullens spårvagnshållplats är avstängd. När även rulltrappan är ur funktion finns det därför inget säkert sätt att ta sig från spårvagnsstationen.  Bild: Jonas Lindstedt
Hissen vid Hammarkullens spårvagnshållplats är avstängd. När även rulltrappan är ur funktion finns det därför inget säkert sätt att ta sig från spårvagnsstationen. Bild: Jonas Lindstedt

Trappsabotage stoppade spårvagnstrafik i Hammarkullen

Linje 4 och linje 8 har vid flera tillfällen inte kunnat stanna i Hammarkullen under tisdagen. Orsaken är att någon stoppar rulltrappan och hissen är sedan tidigare ur funktion, vilket gör att det inte finns något säkert sätt att ta sig från perrongen.
– Det är fjärde gången det sker i dag, säger Linus på Västtrafiks störningsjour.

Klockan tjugo i fem på tisdagen meddelade Västtrafik att linje 4 och linje 8 inte stannar i Hammarkullen. Det skulle senare visa sig vara det första av flera tillfällen under tisdagen.

Anledningen är att rulltrappan ska ha stoppats flera gånger under eftermiddagen och kvällen. Hissen vid hållplatsen är sedan den 1 februari avstängd fram till augusti på grund av ett hissbyte. Anledningen är att den gamla hissen ständigt havererade, något som rörde upp känslor bland boende i Hammarkullen.

Därför finns det inget säkert sätt att ta sig till och från perrongerna när rulltrappan är ur funktion.

– Sabotage är väl ett starkt ord. Man kan sätta den ur funktion och då måste personal komma dit med nyckel. Då är det vissa som tycker att det är roligt. Det är fjärde gången det sker i dag, säger Linus på Västtrafiks störningsjour.

Väktare har skickats till platsen vid varje tillfälle och Västtrafik har satt in ersättningsbussar.

Vid 21.45 meddelade Västtrafik att trappan och spårvagnstrafiken rullar igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.