Olyckan inträffade vid Svingeln runt 14.30-tiden på tisdagseftermiddagen. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.
Olyckan inträffade vid Svingeln runt 14.30-tiden på tisdagseftermiddagen. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Bild: Stefan Berg

Trafikolycka vid Svingeln – man i 50-årsåldern död

En trafikolycka inträffade vid Svingeln under tisdagseftermiddagen. En man i 50-årsåldern har avlidit.
– En lastbil har kört ner en lyktstolpe som sedan har träffat en gångtrafikant, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Det var vid 14.30-tiden som polisen larmades till Svingeln med anledning av en trafikolycka. Enligt larmet ska en person ha blivit skadad.

– En lastbil har kört ner en lyktstolpe som sedan har träffat en gångtrafikant, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Mannen, som är i 50-årsåldern, fördes till sjukhus med allvarliga skador. Vid 19.30 meddelade polisen att han har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Händelsen är rubricerad som grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.

Är föraren av lastbilen misstänkt för brott?

– Vi går inte in på någonting sådant i nuläget. Ingen är delgiven misstanke på något sätt.

ANNONS

Området vid olycksplatsen spärrades av och det körfält som går förbi platsen har varit avstängt. Buss- och spårvagnstrafiken påverkades emellertid inte.

Polisen har befunnit sig på platsen och genomfört utredningsarbete. Lastbilen har bärgats och tagits i beslag av polisen.

– Den ska undersökas tekniskt. Det är rutin vid dödsolyckor.

Vid 19.45 meddelade polisen att man har avslutat sina arbeten på platsen och att platsen åter är fullt framkomlig.

ANNONS