Trafikolycka i Kviberg: ”Ganska kraftigt”

På måndagskvällen krockade två personbilar på Kortedalavägen i Kviberg. Tre män födda på 90-talet fördes till sjukhus.
– Vi stöttar ambulansen på plats, säger Björn Wernström, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS
|

Det var vid 18.17 som larmet om en trafikolycka inkom från SOS Alarm. Enligt uppgift rörde det sig om en sidokollision.

– Två personbilar har krockat ganska kraftigt. I nuläget är bussfilen avstängd ungefär en halvtimma till, säger Björn Wernström, vid tillfället.

Enligt Trafikverket var det liten trafikpåverkan som pågick fram till 19.30. Polis, ambulans och tre enheter från räddningstjänsten var initialt på plats.

– I nuläget är en person förd med ambulans till sjukhus. Men ytterligare en ambulans är kvar där, säger Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm, strax innan 19-tiden.

Polisen har upprättat en anmälan

Vid samma tidpunkt var räddningstjänsten klara med sin insats. På polisens hemsida framgår senare att ytterligare två män har förts till sjukhus med smärtor i benen. De två personbilarna bärgades från platsen.

ANNONS

Presstjänsten på Sahlgrenska meddelar att de tagit emot två män födda på 90-talet. Skadeläget är stabilt och det har enligt uppgift gått bra för personerna. Den tredje mannen, även han född på 90-talet, fördes till Östra sjukhuset med lindriga skador.

– Det kommer upprättas en anmälan om trafikbrott där ena bilens förare är misstänkt, men rubriceringen är oklar just nu, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Senare på kvällen framgår att polisen upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada samt eget bruk av narkotika.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS