Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trafikolycka i Angered: ”Kraftig smäll”

På onsdagsmorgonen krockade två personbilar i en korsning i Angered, Göteborg. Räddningstjänst, polis och ambulans ryckte ut. En person har förts med ambulans.

Det var vid 06.32 som larmet om en trafikolycka med flera fordon inkom till SOS Alarm. Det rör sig om två bilar som har krockat i korsningen mellan Hästhagen och Rävebergsvägen. Tre enheter från räddningstjänsten ryckte ut till platsen.

– Det var en ganska kraftig smäll med en del materiella skador på fordonen. Vi har spärrat av platsen och det är en del trafik, säger Björn Wärnström, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, vid tillfället.

En till sjukhus

Enligt uppgift från SOS Alarm fördes en person med ambulans från platsen. Men Sahlgrenskas pressjour har inga uppgifter att lämna, så personens skadeläge är fortsatt oklart under onsdagen.

Polisen har upprättat en anmälan gällande vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada gentemot den andra personen.

– Det ska utredas om det är någon som har gjort sig skyldig till det, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Till följd av olyckan var det initialt en del inställda avgångar i kollektivtrafiken. Linje 40, 77 och 176 stannade inte vid Angeredsvinkeln i båda riktningar.

Klockan 07.03 meddelar Västtrafik att bussarna rullar åter igen. Vid samma tidpunkt var räddningstjänsten klara med sin insats på platsen, men polisen var då kvar för att invänta bärgare.

Vid 10:30-tiden meddelade polisen att de var klara på platsen och att alla fordonen var bärgade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.