Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

På torsdagseftermiddagen stod spårvagnstrafiken helt still vid Korsvägen på grund av en nedriven kontaktledning. Bild: Simon Hultström

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Totalstopp i spårvagnstrafiken vid Korsvägen

En nedriven kontaktledning orsakade totalstopp i spårvagnstrafiken på flera linjer vid Korsvägen ut mot Mölndal. Under det cirka två timmar långa stoppet gick inga spårvagnar till Mölndal.

Från strax efter halv ett på torsdagsförmiddagen var det stopp i spårvagnstrafiken vid Korsvägen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi har haft stopp i 15-20 minuter och vi har inte någon prognos ännu på hur lång tid det kommer vara stopp, sa Brian Hansen, störningskoordinator vid Västtrafik, vid 13-tiden.

Fem linjer påverkas

De linjer som påverkades var 2, 4, 6, 8 och 13.

Det är fortfarande oklart vad som orsakat att kontaktledningen rivits ned.

– Det är en nedriven kontaktledning, det är den enda informationen vi har nu. Vissa gånger är det uppenbart att ett större fordon rivit ned ledningarna, men detta verkar ha hänt när en vanlig vagn kört förbi, säger Brian Hansen.

Från Korsvägen i riktning mot centrala Göteborg gick det andra vagnar under stoppet, men för att åka ut till Mölndal var resenärerna tvungna att ta ersättningsbuss.

– Vi arbetar på att få fram ersättningsbussar till Mölndal eftersom varken linje två eller fyra går nu, sa Brian Hansen.

Vid 13.50 meddelade Västtrafik att stoppet var uppklarat men att det fortsätter vara förseningar och en del inställda avgångar i spårvagnstrafiken på grund av det tidigare stoppet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.