Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Tonårspojke död – blev påkörd av lastbil

En tonårskille på skateboard blev på onsdagsmorgonen påkörd av en lastbil vid en busshållplats i Utby i Göteborg. Tonåringen avled enligt polisen omedelbart. En stödtelefon har öppnats för allmänheten. Händelsen utreds som en trafikolycka.

Larmet inkom klockan 09:01 på onsdagen. En trafikolycka hade skett i Utby, där en lastbil uppgavs ha kört på en ung person på skateboard.

– Polis, räddningstjänst och ambulans är på plats, sa Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt trafikverket var väg 553 från Gamlestadstorget till Partille station avstängd i båda riktningarna fram till 10-tiden, då vägen öppnades upp igen.

Vid 11-tiden hade polis, räddningspersonal och ambulans lämnat platsen.

Enligt Trafikverket hade även lastbilen bärgats från platsen.

Person avliden

Polisen meddelade under eftermiddagen att den påkörda personen avled på olycksplatsen och att man underrättat anhöriga. Polisen vill inte kommentera åldern på den avlidne.

– Det rör sig om en skateboardkille. Det är en tragisk händelse, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

En anmälan om trafikolycka har skrivits, men ingen är misstänkt för brott i nuläget.

Klockan 14.00 på eftermiddagen öppnades en stödtelefonen av stadsdelsförvaltningen i Östra Göteborg. Så här skriver förvaltningen på sin Facebooksida där det också framgår att den förolyckade var i tonåren.

"I dag inträffade en tragisk olycka på Utbyvägen, då en tonårspojke blev påkörd. Var du i närheten när olyckan inträffade och behöver prata? Då kan du ringa till Östra Göteborgs stödtelefon på telefon 0706-26 02 48. För frågor om själva olyckan hänvisas till Polisen."

Stadsdelens fältare som jobbar med ungdomar ska finns på plats där olyckan inträffade fram till tio-tiden ikväll.

Ingmarie Larsson, är sektorschef för individ- och familjeomsorgen i Östra Göteborg.

– Det är en tragisk händelse och det var rätt många som såg olyckan. Vi vet också sedan tidigare att ungdomar brukar samlas i området när en ung person har dött och kan behöva stöd, säger hon.

Rättelse: I en tidigare version stod det att olyckan inträffade i Kortedala, men det är i Utby händelsen ägt rum.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.