Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tonåring hotad att bli skjuten vid rån i Majorna

En 17-årig pojke ska under tisdagskvällen ha blivit rånad när han klev av en spårvagn vid Kaptensgatan i Majorna.
– En av gärningsmännen ska ha sagt att han hade en pistol i fickan och hotat att skjuta målsägande om de inte fick hans guldkedja, säger Peter Adlersson på polisen.

Den rånade pojken kontaktade själv polisen vid 19-tiden på tisdagskvällen, omkring en timme efter att själva händelsen inträffade.

För polisen har 17-åringen berättat att två killar kom fram till honom och frågade efter cigaretter när han klev av vagnen.

– Då ska plötsligt en av dem sagt att han hade en pistol i fickan och hotat att skjuta målsägande om de inte fick hans guldkedja, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Då larmet om rånet kom så pass långt efter det inträffade har polisen inte haft någon aktivt sökinsats efter gärningsmännen som ska ha fått med sig pojkens guldkedja.

Istället är förhoppningen att rånarna ska kunna identifieras senare genom till exempel övervakningskameror på spårvagnen eller vittnesuppgifter.

– Har de suttit på samma spårvagn som målsägande så har de ju säkert fångats på kamerorna, men det vet vi inte i nuläget, säger Peter Adlersson.

Gärningsmännen ska efter rånet vid Kaptensgatan ha sprungit till fots i riktning mot Stigbergstorget.

Den drabbade 17-åringen drabbades inte av några fysiska skador i samband med rånet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.