Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tomhylsor hittade på skolgård

Under söndagskvällen larmades polisen till en skola på Lindholmen där maskerade personer ska ha samlats vid flera lyxbilar. En väktare ska ha hört ett skott avlossas, varpå personerna lämnade platsen i flera bilar.
– Man har hittat tomhylsor på platsen, säger Johan Josarp vid polisen.

Det var vid 20-tiden under söndagskvällen som en väktare larmade polisen efter att han sett en samling personer med bilar på en skolgård vid Lindholmen i Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Väktaren beskriver bilarna som lyxbilar eller sportbilar, men att samtliga bilar saknade eller hade maskerade registreringsskyltar.

– Vid 19.52 har vi en anmälare som ringer till oss och säger att nio lyxbilar står inne på ett skolområde och där dessa lyxbilar har delvis skyltarna täckta. Runt bilarna står ett tjugotal män varav flera är maskerade enligt anmälaren, sa Morten Gunneng under kvällen.

Skingrades omedelbart

Väktaren sa till personerna att området de stod parkerade på endast var för gående.

– De skingras ganska omedelbart när väktaren påtalar det. I samband med detta brinner ett skott av, men inte mot väktaren, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

När polisen kom fram till skolgården hade redan männen och bilarna försvunnit och en omfattande insats med flera polispatruller inleddes för att få tag på dem.

På måndagsmorgonen hade dock ingen gripits.

Hittade pistolhylsor

På platsen hittade polisen ett antal hylsor, men de misstänker att de är från någon typ av startpistol.

– Det är misstanken med tanke på hylsorna, men man får titta närmare på dem och genomföra en teknisk undersökning, säger Stefan Gustafsson.

Polisen har inga uppgifter om att någon har skadats och har upprättat en anmälan om vapenbrott.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.