Tog cykeltjuv på bar gärning – hotades med kniv

Två personer upptäckte en pågående cykelstöld på Hisingen. När de försökte stoppa tjuven hotades de med kniv, innan gärningsmannen cyklade därifrån. En av dem lyckas faktiskt cykla efter gärningsmannen en bit, men tappar honom sen, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 7 på fredagen som en man blev vittne till hur hans cykel höll på att bli stulen. Vid tillfället hade han sällskap av en kompis, och tillsammans bestämde de sig för att ingripa. Men när de försöker få tag i cykeln så tar den misstänkte tjuven fram en kniv och hotar de båda männen.

Gärningsmannen lämnade sedan platsen på den stulna cykeln. Kompisen till cykelns ägare följde efter, men hann inte ifatt mannen.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med händelsen.

– Men de är säkerligen väldigt chockade och upprörda över det som hänt, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS

Polis har sökt efter den misstänkte i området utan resultat. Vid 8.40 på morgonen är han fortfarande på fri fot, och brottet rubriceras som rån.

– Nu har man upprättat en anmälan och tagit uppgifter från målsägande och hans kompis, som också har blivit målsägande i detta. Nu blir det ett spaningsärende som man får försöka lösa utredningsvägen, säger Hans-Jörgen Ostler.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS