Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Tjuvar stal plantor från trädgård i Askim

När Bertil Ankner skulle hämta tidningen på torsdagsmorgonen upptäckte han att någon hade grävt upp ett 20-tal av hans kärt planterade växter i trädgården. - Det är så fruktansvärt så man nästan gråter.
Under flera dagar hade Bertil Ankner och hans fru Barbro arbetat i trädgården vid sitt hus i Askim för att plantera växter som de samlat under längre tid. Många växter var speciella arter som makarna Ankner drivit upp från frö. En Alunrot hade de kört ända till Öland för att köpa. Men när Bertil Ankner skulle hämta tidningen tidigt på torsdagsmorgonen så upptäckte han att trädgården, som han dagen innan hade varit så stolt över, nu var fylld av en massa grävda hål. Någon hade under natten stulit deras blommor och plantor.
- Vi känner sorg. Bertil lägger hela dagarna på att plantera i trädgården. Vi har bott här i 35 år och aldrig sett nåt liknande.
Blomstertjuvarna hade gått mycket proffsigt tillväga och Barbro och Bertil tror därför att tjuvarna visste att växterna var av värde.
- Man får inte ha något i fred längre så jag vet inte om vi kommer att plantera om. Det skriker i ögonen på folk att ha en fin trädgård. Jag tror att vi får dämpa oss lite.
Blomsterstölden är polisanmäld och på polisen har man aldrig hört talas om blomsterstölder från trädgårdar tidigare.
Kommer vi att behöva hägna in våra trädgårdar i framtiden?
- Det hoppas jag verkligen inte. Mitt råd är att grannarna i ett område hjälps åt att vara uppmärksamma. Polisen kan inte vara överallt hela tiden, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.