Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tjuvar dansade runt berusad man utanför strippklubb

Två tjuvar utanför en strippklubb på Andra Långgatan dansade runt en berusad man och stal bland annat klocka och mobiltelefon.
– Det här ett modus vi sett tidigare, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen Väst.

Det var tidigt på söndagsmorgonen som två tjuvar dansade upp en berusad man i närheten av en strippklubb på Andra Långgatan i Göteborg. Mannen ska då ha blivit av med bland annat klocka och mobiltelefon.

– Det här ett modus vi sett tidigare, framförallt bland ficktjuvar. De dansar närgånget för att distrahera och målsägande uppfattar inte att de har fingrar i fickorna, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen Väst.

Svårt för vittnen att förstå allvaret

Det problematiska med den här typen av brott, menar Hans-Jörgen Ostler, är att det kan vara svårt för vittnen att förstå allvaret i händelsen.

– Det kanske är uppenbart för målsägande som skriker, men man tror då att personen tjoar och har roligt och uppfattas inte som överfall av omgivningen, säger han.

Händelsen fångades på polisens övervakningskamera och polispatrull var snabbt på plats och kunde gripa två misstänkta gärningsmän. Den ena är en man i 20-årsåldern och känd av polisens sedan tidigare för liknande brottslighet. Den andra är en minderårig pojke som släpptes efter förhör.

Kvarstår misstankarna mot pojken?

– Jag har inte fått annan information, säger Hans-Jörgen Ostler.

Även en kvinna i närheten misstänktes för häleri då hon ska ha tagit emot stöldgodset, men friades från misstanke efter förhör. Brottet rubriceras som grov stöld.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.