Tjuv lämnade legitimation på brottsplatsen

En person bröt sig in i en företagsbil och stal verktyg, men glömde legitimationen i bilen samt blev fotograferad av vittnen.
– Vi kan nog säga att vi har en gärningsman ganska snart, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS
|

Det var vid lunchtid på lördagen som en person bröt sig in i en företagsbil utanför Bäckebol. Tjuven fick med sig verktyg till ett okänt värde. Men på platsen fanns vittnen som fotograferade mannen och dessutom glömde han kvar en plånbok med legitimation i bilen.

– Om han var extra klumpig eller hade maximal otur det får jag låta vara osagt, men vi kan nog säga att vi har en gärningsman ganska snart, säger polisens presstalesperson i region Väst Stefan Gustafsson.

Enligt Stefan Gustafsson är det relativt vanligt att det sker inbrott i företagsbilar som innehåller verktyg.

– Verktyg har ett högt värde och kan omsättas lätt, säger han.

ANNONS

I normalfallet är den här typen av stölder svåra för polisen att utreda enligt Stefan Gustafsson eftersom det kan vara svårt att få fram bevisningen kring eventuella gärningsmän, men i det här fallet anser han att möjligheterna att lösa brottet är goda.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS