GP:s Fredrik Lennander och Emma Engström.
GP:s Fredrik Lennander och Emma Engström.

Tisdag: Bästa kalastipsen

ANNONS
|

Det är kalas. Och GP har såklart den bästa guiden till godbitarna.

Programmet till årets upplaga av Göteborgs kulturkalas är stort och svåröverskådligt, runt tusen programpunkter ska avverkas på sex dagar. Scener, parker och institutioner över hela stan kommer att fyllas av aktiviteter och det gäller att ha koll för att hitta rätt.

Under hela veckan kommer vi på GP att bevaka kalaset på våra specialsidor och på gp.se. Två reportrar och en fotograf ska tillsammans arbeta för att du ska hitta de bästa och roligaste sakerna att göra.

Nöjesreporter Emma Engström har koll på artisterna, konserterna och utställningarna. Hon kommer att leverera intervjuer, recensioner och tips.

ANNONS

Nyhetsreporter Fredrik Lennander tar grepp om folklivet, nyhetsuppslagen och snackisarna. Han kommer precis som Emma att varje dag välja ut sina tre dagliga tips och publicera dem på gp.se.

För bilderna står fotograf Elisabeth Alvenby. Hennes bilder kommer successivt att växa till bildgallerier på gp.se.

Kungsportsplatsen, klockan 17-18

Skate Naked är inga brädåkare utan det här är en galen show med brittisk humor som turnerat de senaste 20 åren. De är själva förundrade över att de endast blivit utkastade ur två länder (hittills). De kombinerar galen akrobatik med härlig brittisk humor och en nypa ren idioti - välj själv om du vill skratta eller bli orolig för deras säkerhet, eller kanske framförallt deras hälsotillstånd... (Fredrik)

Kungsportsplatsen, klockan 15-16 & 19-20

Låter er inte luras av namnet, detta är en av världens få kvinnliga magiker. Hon är dansare, musiker och skådis som har valt magin som främsta gren. Kanadensare som reser världen runt för uppträda på gator och festivaler. Kolla in henne på http://www.youtube.com/watch?v=s5xY4J9tPKo (Emma)

Parken, klockan 20

Är det inte dags för lite nya komiker på den svenska stand up-scenen? Här presenteras morgondagens stjärnor och etablerade komiker i en skön blandning. Kvällen avslutas med en av Sveriges främsta; Özz Nüjen.

Medverkande: Özz Nüjen, Gaston, Kristina Flodin, Anders Kettonen, Anneli Abrahamsson, Robert Lindberg med flera.

Konferencier: Riku Koponen (Fredrik)

Kanaltorget - Leve Klotet, klockan 22-23

Duon Mohammed Ali beskriver sin musik som samhällskritisk vardagsrealism. Efter namnbytet (från UKN) uppmärksammades duon stort under 2009 med sitt mixtape Processen, som släpptes gratis på nätet. De nominerades till P3 Guld och kammade hem Manifest-priset. Nu turnerar de med nya plattan Vi som har fått lysande recensioner. (Fredrik)

Kungstorget, klockan 22-23

Swingjazz och hiphop i svängig förening blir det när Luleåkillarna Johan Rensfeldt, Anders Rensfeldt och Joakim Nilsson står på scen med saxofon, dj-bås och gitarr. På senaste skivan Ut ur min skalle medverkar bland annat Timbuktu och Promoe, men det återstår att se om de också dyker upp live. (Emma)

Gustaf Adolfs torg, tisdag - söndag från klockan 10

Jag hoppas på sköna dofter och vackra färger när den europeiska marknaden öppnar på tisdag. Delikatesser, frukt, grönt och hantverk från hela Europa utlovas. För att komma hem med något helt nytt krävs det nog att man inkluderar hela världen. Men man kan ju bli överraskad. (Emma)

ANNONS