Stor bilbrand i Askim – 12 bilar totalförstörda

Ett stort antal bilar sattes i lågor på en parkeringsplats i Askim på sena tisdagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt mordbrand.
– 12 bilar är totalt förstörda och 14 skadade, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Det var vid 23.15 som polisen larmades ut till en parkering i närheten av ett bostadsområde i Askim med anledning av ett stort antal bilar satts i brand. Det ska röra sig om ett p-däck.

– Det är 12 bilar som ska vara totalt utbrunna. Det ska även ha varit ett tak ovanför de här bilarna som också är nedbrunnet, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

På onsdagsmorgonen beräknar man de inblandade bilarna till 26 stycken.

Polisen hör vittnen på plats

Vid 23-tiden pågick släckningsarbetet för fullt. Räddningstjänsten Storgöteborg var på plats med tio enheter, varav två ledningsenheter. Vid 00-tiden mot onsdagen höll räddningstjänsten på att inleda eftersläckningsarbete.

ANNONS

– Vi har haft styrkor från Frölunda, Gårda och Lindome på plats. Nu börjar vi avveckla och skicka hem de här styrkorna. Men vi kommer fortfarande vara kvar där en stund till men inte med lika stor styrka, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänsten lämnade brandplatsen strax efter 01.30.

Ett vittne berättar för GP hur han hörde smällar från området.

– Vi hörde en massa smällar och trodde först att det var fyrverkerier.

Misstänkt mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt mordbrand och arbetar på platsen med att höra eventuella vittnen.

– Det är inte särskilt sannolikt att detta är något som orsakats av en olycka. Vi utgår från att det här är en anlagd brand och på grund av omfattningen så är det att betrakta som mordbrand, säger Andreas Odén.

Under onsdagen väntar en teknisk undersökning av platsen.

– Vi avvaktar här nu och ska göra teknisk undersökning på platsen under dagen, säger Andreas Odén.

Bild från förödelsen vid brandplatsen på onsdagsmorgonen.
Bild från förödelsen vid brandplatsen på onsdagsmorgonen.

LÄS MER: Bilbrand i P-hus i centrala Göteborg

På tisdagskvällen brann även en bil i ett parkeringshus på Drottninggatan i Göteborg och senare under natten även en bil i Frölunda. Polisen misstänker dock inget samband mellan bilbränderna.

ANNONS

– Vi ser inget samband där faktiskt.

ANNONS