Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Tillståndet allvarligt för man som som räddades ur vattnet

Tillståndet är allvarligt för den man i 65-årsåldern som gick genom isen utanför Lilleby havsbad i Torslanda på måndagen. Mannen plockades upp av helikopter ur vattnet och fördes till sjukhus.
– Det är ett vittne som har hört rop på hjälp, säger Mikael Bergström, flygräddningsledare vid Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

En större sökinsats inleddes utanför Lilleby havsbad på Hisingen på måndagen, sedan ett vittne hört rop på hjälp strax före klockan 13.

– Vi har larmat ut räddningshelikopter från sjöfartsverket och sjöräddningen är på väg från Rörö, säger Mikael Bergström, flygräddningsledare.

Även en av försvarets båtar som befann sig i området skickades till platsen, liksom räddningstjänst och ambulans.

LÄS MER: Dane såg mannen gå genom isen vid Lilleby havsbad

Man förd med helikopter till sjukhus

En person hittades medvetslös i vattnet och vinschades upp till helikoptern. Även en narkosläkare som kommit till platsen följde med i helikoptern för att vårda patienten under transporten till sjukhuset.

Initialt var det oklart om en eller två personer hade hamnat i vattnet och en större sjöräddningsinsats med bland annat dykare drog igång.

– Vi har inga indikationer på att det är fler, men vi vill vara noggranna, säger Carl-Johan Tylegård, sjöräddningsledare.

Allvarligt tillstånd för mannen

Säkerhetsdykningarna avslutades vid 15-tiden utan att någon ytterligare människa påträffats och räddningstjänsten lämnade platsen.

Vid 18.30-tiden på kvällen bekräftade Sahlgrenskas pressjour att en man i 65-årsåldern vårdas på sjukhuset efter isdramat.

– Tillståndet är allvarligt, säger Karin Markhede vid Sahlgrenskas pressjour.

På tisdagsmorgonen beskrevs tillståndet fortsatt som allvarligt för mannen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.