Tillfällig fristad i byggkaoset vid Korsvägen

Nu kommer en god nyhet för de hårt prövade resenärerna vid Korsvägen. På måndag öppnar ett tillfälligt resecentrum.

ANNONS
|

Det gamla resecentret är stängt och ersätts av ett schakt som så småningom ska bli Västlänkens station, 27 meter under marknivån.

Den nya anläggningen ligger strax intill och lyftes på plats för ett tag sedan. Nu är den färdiginredd och innehåller vänthall, pressbyråkiosk, toalett samt en av Västtrafiks butiker.

Den ska stå till resenärernas förfogande i minst fyra år.

Påminner om Åkareplatsen

Byggnaden är i två våningar och liknar busstationen vid Åkareplatsen, med träfasad och glasytor. Sittbänkar från det gamla resecentret har återanvänts. Bygget skulle ha stått klart i september men blev alltså någon månad försenat.

LÄS MER:Inför gigantiska bygget – här är Korsvägens nya resecentrum

LÄS MER:Två Västlänken-stationer fördyrade med 100 miljoner kronor

– Det är viktigt att kunna erbjuda våra resenärer en så bra resandemiljö som möjligt, även under byggnationsåren. Att öppna en butik på platsen kändes angeläget för att våra resenärer ska känna att de kan få den hjälp de behöver, säger Karin Wadmark, avdelningschef vid Västtrafik, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Resecentret har öppet mellan 05.30 och 23.30 alla dagar.

Ska återanvändas

Västlänkens permanenta station ska stå klar någon gång mellan 2024 och 2026. Då kommer det tillfälliga resecentret att monteras ner och husmodulerna kan användas på annat håll.

2026 ska hela det gigantiska tunnelbygget vara klart och Västlänken öppna för trafik.

LÄS MER:Det här ska bli Götaplatsens nya entré

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS