Tidigare: Rånvåg mot äldre

ANNONS
|

Under den senaste veckan har tre äldre människor rånats. Så sent som på söndagseftermiddagen blir en 80-årig man av med sin plånbok. Två, för honom okända kvinnor, kommer fram till honom på Sveagatan och börjar prata spanska eller något liknande språk med mannen. De hjälps åt att ta ur mannens plånbok ur innerfickan. Mannen försöker springa efter dem.

I onsdags, i närheten av Kapellplatsen, blir en 90-årig kvinna rånad. Hon har problem med både syn och hörsel därför har hon inte kunnat redogöra för exakt hur stölden gick till, förutom att rånarna var två kvinnor.

Förra fredagen råkar en annan äldre man i Gårda ut för kvinnorna, som ska ha varit i 25-30- årsåldern. Vid halv ett-tiden blir mannen nedslagen och rånad på sin plånbok. Det är oklart om mannen fick några fysiska skador.

ANNONS

Fortfarande har polisen inte gripen någon.

- Det är inte den gängse bilden att två kvinnor rånar äldre personer, därför kan man misstänka att det är samma gärningsmän. Att de som råkat ut för kvinnorna uppger att de pratar spanska stärker den teorin, säger Ulla Brehm, presstalesman för polisen i Göteborg.

ANNONS