Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Taxichaufförer i bråk - en livshotande skadad

Strax innan klockan sju på söndagsmorgonen hamnade taxichaufförer i bråk med svarttaxichaufförer vid Klippan i Majorna. Bråket urartade och en man knivhöggs så illa att han nu ligger på sjukhus med livshotande skador.

Det var vid Sockerbruket i Majorna som ett bråk mellan svarttaxi- och taxichaufförer uppstod. På platsen fanns en del taxikunder och taxichaufförer i hopp om att få körningar.

– Sedan har det kommit flera personer och bilar som inte är taxiregistrerade till platsen, det vill säga svarttaxi, säger Peter Adlersson, presstalesman hos polisen region Väst.

Därefter ska det ha uppstått något slags dispyt mellan chaufförerna.

– Bråket urartar och det blir handgemäng, i samband med det hugger en svarttaxichaufför ner en vanlig taxichaufför med flera knivhugg.

Livshotande skador

Mannen som skadades är i 40-årsåldern och blev huggen i nacken och ryggen. Han fördes till sjukhus i ambulans med allvarliga skador. 

– Hans skador bedöms som livshotande, säger Helen Sandberg på Sahlgrenskas pressjour.

Blev rispad med kniv

Ytterligare en taxichaufför blev rispad av en annan svarttaxichaufför med en kniv, men blev bara lindrigt skadad. Det är oklart om även han fördes till sjukhus. 

– Om fler var inblandade i bråket än de här fyra är oklart i ärendet än så länge, de här är de vi har kunnat konstatera. Men det finns många andra vittnen och vi håller på att höra alla personer som vi kan komma åt.

Ingen är gripen

Efter bråket lämnade de inblandade chaufförerna området. 

Polisen är kvar på platsen och håller förhör samt utför en teknisk undersökning av platsen.

– Ingen är gripen i nuläget, men vi har gott hopp om att komma framåt i ärendet, säger Peter Adlersson. 

Brottsrubriceringen gällande den allvarligt skadade mannen är försök till dråp. Händelsen med den lindriga skadan rubriceras som misshandel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.