Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Bo Edsberger, vd för Taxi Göteborg säger att det finns misstanke om en hackerattack. För närvarande är det bara en kund vars app kan ha blivit hackad. Bild: DANIEL STILLER
Bo Edsberger, vd för Taxi Göteborg säger att det finns misstanke om en hackerattack. För närvarande är det bara en kund vars app kan ha blivit hackad. Bild: DANIEL STILLER

Taxi Göteborg misstänks vara hackat

Efter att Taxi Göteborg misstänks ha blivit hackat har bolaget skickat ut en uppmaning till sina kunder att byta till ett nytt lösenord.
– Någon enstaka privatperson kan ha fått sin app hackad. Vi utreder det just nu, säger Bo Edsberger, vd för Taxi Göteborg.

Taxi Göteborg har runt 10 000 appanvändare och efter att bolaget fått besked om att deras server kan ha blivit hackad har ett meddelande gått ut till samtliga app-användare i går kväll där de uppmanas att byta sitt lösenord, något tidningen GT var först med att rapportera.

– Tyvärr är det väldigt vanligt med angrepp mot taxiappar och tyvärr använder många ett alltför enkelt lösenord. Därför har vi bett våra kunder att byta till ett mer säkert lösenord, säger Bo Edsberger.

Sent mejl skapade oro

Enligt Bo Edsberger var det en kund som hörde av sig och påstod att hen fått en resa debiterad som hen inte hade bokat. I samband med det inleddes en undersökning om ett möjligt hackerintrång. Om det faktiskt var på det viset är ännu inte säkerställt. Men bolaget valde ändå att gå ut med en varning till alla sina kunder.

– Tyvärr skickade vi ut ett mejl sent på kvällen vilket ledde till många telefonsamtal från oroliga kunder som var rädda för att detta var ett falskt meddelande. Nu har vi förtydligat det och bekräftat att det kommer från oss, säger Bo Edsberger.

Även om man fått sin app hackad försäkrar Bo Edsberger att det inte finns någon risk för att få hela sitt bankkonto tömt. Det som kan hända är att hackaren kan boka och betala resor via den kapade appen.

För att genast öka säkerheten inför Taxi Göteborg nu en åtgärd som innebär att man behöver ange kreditkortets tre säkerhetssiffror innan man bokar och förskottsbetalar en resa. I början av juli lanseras också en uppdaterad version av appen där säkerhetsnivån på lösenordet ändras till en högre nivå.

LÄS MER: Taxi Göteborg: Fruktansvärt läge för taxibranschen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.