Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En restaurang på Axel Dahlströms Torg i Göteborg rånades under hot med ett pistolliknande föremål. Bild: Google Maps / TT

Tatuerad man jagas efter väpnat rån

En restaurang i Göteborg utsattes på tisdagseftermiddagen för ett väpnat rån. En ensam gärningsman ska ha hotat personalen. – Ett vapenliknande föremål ska ha använts, säger polisens Stefan Gustafsson.

Strax innan klockan 17 på tisdagen fick restaurangen, som ligger på Axel Dahlströms torg, besök av en ensam man. Mannen ska ha varit beväpnad, enligt personalen.

– En okänd person kom in och hotade oss med pistol. Det var lite folk på restaurangen, som tur var, men vi i personalen var ju här. Han länsade kassan och sen gick han, berättar Simon som jobbar på restaurangen.

 

Agerade han ensam?

– Han var ensam här inne, men det stod en person utanför och väntade på honom. Jag uppfattade inte att personen som stod utanför var beväpnad. 

Varken rånaren eller dennes kompanjon ska ha varit maskerade, enligt personalen på restaurangen. Händelsen har skakat de anställda.

– Det är första gången vi blir utsatta för ett rån. Vi är alla chockade av det som hänt, menar Simon.

Bytet: pengar och alkohol

Rånaren ska ha kommit över en okänd summa pengar samt ett antal flaskor alkohol. Polisen är i nuläget inte säker på om det var ett riktigt vapen som användes vid rånet.

– Den misstänkta mannen har visat att han har något som såg ut som ett vapen i byxlinningen. Han har alltså aldrig riktat något vapen mot personalen och inget vapen har avfyrats. Vi vet inte om det är en replika eller inte, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.

 

Polisjakt med helikopter

Efter händelsen sökte polispatruller och polishelikoptern efter en man med flera tatueringar, bland annat på armar och halsen. Han ska var runt 30 år gammal, cirka 190 centimeter lång och ha smal kroppsbyggnad. Han ska också ha burit en flerfärgad tröja, enligt uppgifter till polisen. En helikopter används i sökandet, som främst sker i området nära brottsplatsen.

– Vi har inga uppgifter om personskador, sammanfattar Gustafsson.

Polisen vet i nuläget inte om mannen agerat ensam. Uppgiften om att ännu en man väntat på på utsidan har inte kunnat bekräftas än. Det finns även uppgifter om att den misstänkte rånaren varit på restaurangen tidigare under dagen. 

Ingen har ännu gripits misstänkt för händelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.