Ingen ska ha skadats i olyckan.
Ingen ska ha skadats i olyckan. Bild: Pavel Smerex

Tankbil med farligt gods välte i rondell

En tankbil innehållande farligt gods välte i en rondell på Arendalsvägen på torsdagseftermiddagen. Två mindre vägar spärrades av och först vid nio-tiden kunde man påbörja bärgning av lastbilen.

ANNONS
|

Larmet om olyckan inkom vid halv fem-tiden på torsdagen. En lastbil hade då vält i en rondell på Arendalsvägen.

– Vi har spärrat av alla vägar mot olyckan, säger Lars Larsson, LC-ledare vid räddningstjänsten.

De vägar som avspärrningarna berör om är Arendalsvägen och Ytterhamnsvägen. Totalt deltog sju räddningsfordon i insatsen.

– Det har med avspärrningar och så att göra, samt om det skulle börja läcka något farligt, säger Niklas Fogelqvist, larm-och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt räddningstjänsten ska det inte ha skett något farligt läckage, däremot ska det varit ett mindre läckage av diesel från lastbilen.

ANNONS

Enligt polisen ska hela rondellen varit helt avstängd. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med olyckan.

– Inga skador finns rapporterade, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Vid nio-tiden uppgav räddningstjänsten att bärgningsarbetet skulle påbörjas och att man då stängde av helt vid Arendalsvägen. På plats fanns en kran, flera bärgare och en kemenhet för att få upp lastbilen.

– Vi får lyfta försiktigt, det sista man vill är att den går sönder och börjar läcka, det vill vi inte ha, säger Lotta Molander vid räddningstjänsten.

Vid 22-tiden hade räddningstjänsten lämnat platsen och lastbilen hade kunnat lyftas. Däremot menar Niklas Fogelqvist att det kan råda vissa begränsningar i framkomligheten då lastbilen ännu inte har bärgats från platsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS