Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Tankbil har vält i Göteborg – väg helt avstängd

En tankbil med brännbar vätska välte i Göteborg på fredagseftermiddagen. Norrleden stängdes av helt i båda riktningarna. Vid ett-tiden släpptes trafiken på igen.

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm vid 16.09. En tankbil hade då vält på Norrleden mellan Tuvevägen och Säve depå, enligt räddningstjänsten.

– Den har kört av vägen och ligger på sidan. Det är avspärrat 50 meter runt om, säger Johan Eklund, larmoperatör på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten beordrade fyra räddningsenheter och två ledningsfordon till platsen.

Vägen har varit helt avstängd.

– Vi hade en liknande olycka nyligen. Och då tog det många timmar, konstaterar Anders Gärdhagen.

Vid ett-tiden på natten släpptes trafiken på igen, enligt Trafikledningscentralen Väst.

Brandfarligt ämne

I nuläget har man inte kunnat identifiera något läckage från tankbilen. Det rör sig om ett bensinliknande ämne, som är mycket brandfarligt.

Polisen bistod räddningstjänsten i insatsen. Två ambulanser var på plats men ska inte behövt föra någon person till sjukhus.

Olycklig omkörning

Enligt polisen kan bakgrunden till olyckan finnas i en omkörning precis före dikesåkningen.

– Vi har uppgifter om att ett annat större fordon försökt köra om tankbilen och sedan skurit in för tätt framför vilket tvingat olycksbilen av vägen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

En anmälan om trafikolycka och smitning har upprättats, men när det gäller den avåkande bilens förare finns inga misstankar om brott, enligt polisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.