Tågstopp efter olycka

Det var stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Ytterby efter en olycka på torsdagsmorgonen. Vid 7.30-tiden rullade tågen normalt igen.

ANNONS
|

Även tågtrafiken mot Stenungsund och Vänersborg påverkades av stoppet.

Det var lokföraren som vid 05.30-tiden slog larm om att tåget troligen kört på något.

– Oklart vad eller exakt var. Vi är på plats på både Hisingen och fastlandet och söker av ett större område, säger Björn Wänström, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

För morgonresenärerna betyder det att det är stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Ytterby, en sträcka Västtåg trafikerar.

– Vi har satt in ersättningsbussar. Det är en vältrafikerad sträcka, inte minst på morgonen. Det finns även ordinarie busslinjer, som Grön express från Ytterby och Stenungsundsexpressen, säger Christian Blomquist vid Västtrafik.

ANNONS

Även tågtrafiken mot Stenungsund och Vänersborg har påverkats av stoppet.

– Ett tåg mot Stenungsund har ställts in, säger Christian Blomquist.

Vid 7.30-tiden rullade tågtrafiken normalt igen. Några tåg har ersatts med buss och några tåg har letts om annan väg, meddelar Trafikverket.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS