Väntande resenärer vid Lindome station onsdag morgon.
Väntande resenärer vid Lindome station onsdag morgon.

Tågstörningarna fortsätter

ANNONS
|

På onsdagsmorgonen ersattes ännu fler tåg med ersättningsbussar. I vissa fall med kaotisk följd.

- Tåget 7.53 från Lindome kom inte, och tåget efteråt var inställt. Nu sitter vi på en ersättningsbuss som sitter fast i en kö, säger Lindomebon Elisabeth Pettersson, som pendlar in till Göteborg.

Hon är besviken på att förseningarna fortsätter.

- De har ju jobbat hela sommaren och lovat att det ska bli bättre, men nu är det ju ännu rörigare, säger hon på mobiltelefon till GP.

De extra förseningar och inställda tåg som drabbade onsdagstrafiken ska dock bero på personalproblem.

- Tydligen har personal blivit försenade och då har tågen inte kunnat gå i tid, säger Magnus Bengtsson, informatör på Trafikkontorets kundtjänst.

ANNONS

Inställda tåg även under onsdagen

Även under onsdagen kommer de tåg som går till och från Kungsbacka hel- och halvtimmar att ställas in. Skälet är fel i en omformarstation i Olskroken. Från början lovades passagerarna en återgång till normal tidtabell i tisdags morse, men det höll inte. Sen har banverket kommit med nya uppgifter.

- Vi trodde vi skulle ha kunnat fixa det till tisdagskvällen, men den lösning vi försökte med höll inte. Vi är nästan tillbaka på ruta ett, säger Gunnar Bohlin, informatör på Banverket.

Banverket har fortfarande inte kommit underfund med vad som orsakade problemet med omformaren i Olskroken. Nu inriktar man sig helt på att se till att de berörda järnvägssträckorna blir fullt strömsatta igen.

När tror du problemet kan vara löst?

- Allra tidigast klockan 14 på onsdagen, men det finns en stor osäkerhetsfaktor, säger Gunnar Bohlin.

ANNONS